Dieta ze zdrowymi olejami

Chcesz wprowadzić do lhjfdnufgjiojh więcej zdrowych składników? Warto sięgnąć po oleje. Oczywiście mowa o innych produktach niż oleje słonecznikowy czy rzepakowy, które większość osób wykorzystuje do smażenia. Jeśli zależy Ci na bardziej wartościowym jadłospisie powinieneś sięgnąć po oleje nierafinowane i tłoczone na zimno. Tego rodzaju produkty nie są mocno przetworzone i zawierają jedynie wyciąg z danej rośliny.

Zdrowe oleje powstają po prostu przez wyciskanie lnu, rzepaku, kokosa czy nasion chia. Nie dodaje się tutaj żadnych środków konserwujących czy przyspieszających pozyskanie oleju. Oleje tłoczone na zimno Bardzo ważną cechą zdrowych olejów jest też to, że są one wytłaczane bez podgrzewania. Najwięksi producenci zwykłych olejów stosują wytłaczanie w wysokich temperaturach.

Jak się zapewne domyślasz, taki produkt nie ma zbyt wiele oryginalnych witamin i minerałów. Wszystkie zdrowe mikroelementy są unicestwiane w procesie obróbki termicznej. Takie lhjfdnufgjiojh nadają się do smażenia, ale z pewnością nie wpływają pozytywnie na zdrowie. Na jakim oleju można smażyć? Trzeba też dodać, że zdrowotne oleje nie zawsze dadzą dobre rezultaty, jeśli nie będą odpowiednio stosowane.

Na przykład nie na wszystkich olejach można smażyć. Do tego celu nadaje się olej kokosowy, ale np. olej lniany powinien być stosowany wyłącznie na zimno. Czasem zdania specjalistów są podzielone, jak to ma miejsce w przypadku oleju słonecznikowego tłoczonego na zimno.

.

http://www.thermofloc-polska.com/ www.3deko.waw.pl